Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Müfredatı sadeleştirdik"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi'nin ek hizmet binalarının açılışında eğitim müfredatını %35 oranında sadeleştirdiklerini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde hayırsever Burhan Özdemir tarafından yaptırılan Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Kampüsü'nün ek hizmet binalarının açılış törenine katıldı. Törene Düzce Valisi Selçuk Aslan, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, okul yetkilileri ve öğrenciler de iştirak etti.

Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada eğitim müfredatında önemli değişiklikler yaptıklarını belirtti. Müfredatın %35 oranında sadeleştirildiğini ve bu sayede öğrencilerin eğitim yükünün azaltıldığını ifade eden Tekin, "Vatanseverlikten merhamete kadar birçok konunun müfredatımızda yer almasını istedik," dedi.

Eğitim sisteminin fiziksel altyapısındaki gelişmelere de değinen Tekin, 2023 yılına yönelik yapılan "Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında bir öğretmenin, "40 kişilik sınıfta ders özetleyebilecek miyim?" diye yazdığını ve sınıfların şu an 20-24 kişilik olduğuna dikkat çekti. "Dünyanın en gelişmiş eğitim sistemleriyle hemen hemen aynı fiziki altyapıya sahibiz," diye ekledi.

Bakan Tekin, Türkiye'de şu anda yaklaşık 1 milyon 130 bin öğretmen bulunduğunu ve bunlardan 800 bininin 2002 yılından bu yana atanmış öğretmenler olduğunu belirtti. Eğitimin niteliği ile ilgili istatistiklerin, okullarda öğretmen başına düşen öğrenci sayılarıyla ölçüldüğünü vurguladı. "Müfredatımızı, bilgi edinmek değil, edinilen bilgiyi beceriye dönüştürmek üzerine kurulu çağdaş bir eğitim anlayışıyla revize ettik," dedi.

Müfredat değişikliklerinin sebebine de açıklık getiren Tekin, "Çocuklarımızın yükseköğretime erişiminin kolaylaştığı bu dönemde bazı bilgi ve kazanımların ilerleyen eğitim kademelerinde verilmesinin daha pedagojik olduğunu düşündüğümüz için düzenlemeler yaptık," şeklinde konuştu. Ayrıca, vatanseverlik ve merhamet gibi konuların müfredatta yer almasını arzu ettiklerini belirterek, "Millet olarak bir arada yaşama kararlığımızı devam ettirmek istiyoruz," ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Bakan Tekin, 400 kişilik modern konferans salonu, kapalı spor salonu, yeni nesil kütüphane ve Türkiye’de ilk pilot uygulaması gerçekleştirilecek genişletilmiş eğitim sistemine özgü laboratuvar binasının açılışını gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.