Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimin dinselleştirilmesi yolunda attığı adımlara bir yenisi daha eklendi. Okullardaki alanlar ve öğrencilere dönük uygulamaların ardından bakanlık, öğretmenleri de kadın ve erkek olarak ayırdı.
Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu’nundaki laiklik ilkesini hiçe sayan çalışmaları ile dikkat çeken din öğretimi genel müdürlüğü, öğretmenler için yaz eğitimini “harem-selamlık” olarak planladı.
MEB’in yaz planlamasında öğretmenler için 28 eğitim planı yer aldı. Bunun 14’ünü kadın öğretmenler, 14’ünü de erkek öğretmenler için düzenlenecek etkinlikler oluşturdu.
MEB’in öğretmenler için hazırladığı programda ilginç başlıklar da yer aldı. Kadın ve erkek öğretmenler için aynı başlıklarda farklı şehirlerde düzenlenecek etkinlere alan derslerinin dışında konular da eklendi.
MEB yaz kampında alan dışı konular
Planlamada, “tasavvuf ve irfan okumaları”, “hadis okumaları”, “fıkıh okumaları”, “tefsir okumaları”, “maarif okumaları”, “hafızlık pekiştirme”, “arapça dil etkinlikleri” başlıklarının yanı sıra “yöneticilik sanatı”, “felsefe ve hikmet”, “sanat ve kültür”, “gönül coğrafyası okumaları”, “bilim ve medeniyet tarihi”, “fikir ve hareket öncüleri” konuları yer aldı. Meb planlamasında en dikkat çeken başlık ise “15 temmuz okumaları” oldu.
Katılımın gönüllü olduğunu belirten MEB, öğretmenlere yolluk, yevmiye ve konaklama ücreti ödenmeyeceğini belirtse de etkinlik süresince sadece yeme, içme ve konaklamaları etkinlik merkezi okul tarafından sağlanacağı vurgulandı.
Bakanlığın bir diğer şartı ise “etkinliklere katılım bireysel olup eş ve çocuklarla birlikte katılmak mümkün değildir” oldu. Katılımcı öğretmenlerin programa ve kurallara uymak zorunluluğu olduğunun da altı çizildi.