Milli Eğitim Bakanlığı'ndan nakil işlemleri hakkında yeni bir duyuru geldi!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bir velinin çocuğunun naklini özel okuldan evinin yakınındaki devlet okuluna aldıramama durumuyla ilgili başvurusunu değerlendirdi ve Milli Eğitim Bakanlığına tavsiye kararı verdi. Bakanlık da nakil işlemleriyle ilgili politika güncellemesi yapılacağını duyurdu.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bir velinin çocuğunun naklini özel okuldan evinin yakınındaki devlet okuluna aldıramama durumuyla ilgili başvurusunu değerlendirdi ve Milli Eğitim Bakanlığına tavsiye kararı verdi. Bakanlık da nakil işlemleriyle ilgili politika güncellemesi yapılacağını duyurdu.

Bir veli, Tokat'ta yaşayarak Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurarak, 2023 Ocak ayında çocuğu için evinin yakınındaki ortaokula nakil talebinde bulunduğunu ve başvurunun önce kabul edileceğinin kendisine sözlü olarak iletilmiş olduğunu belirtti. Ancak çocuğunun özel bir okulda eğitim aldığı için, nakil işleminin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sistemi üzerinden veli tarafından gerçekleştirilemediğini vurguladı. Veli, nakil talebinin özel okul tarafından yapılması gerektiğini hatırlatarak, çocuğunun 2023/2024 eğitim döneminde başka bir okula devam edeceğini özel okula bildirdiğini belirtti.

"İHMALLER ARAŞTIRILSIN" TALEBİ

İlgili ortaokula başvuran bir veli, kayıt işlemlerini başlatmak istediğini ancak okul müdürü tarafından kontenjanın dolu olduğu gerekçesiyle geri çevrildiğini ifade etti. Veli, çocuğunun nakil talebi için 6 aydır sırada beklediğini ve bu süre içinde okul idaresi tarafından nakil işlemlerinin yapılacağının kendisine iletilmiş olduğunu belirtti. Bu nedenle özel okulda kayıt yenilemediğini ve daha önceden kazandığı erken kayıt indirimi gibi avantajlardan yararlanamadığını dile getirdi. Mağduriyetinin giderilmesi için ilgili kurumlara başvurduğunu ancak sonuç alamadığını belirten veli, bu ihmalin araştırılmasını talep etti.

"PROSEDÜR AÇIKÇA ORTAYA KONMALI"

KDK, başvuruyu inceledikten sonra, mağduriyetin asıl nedeninin nakil işlem prosedürünün yeterince bilinmemesinden kaynaklandığını tespit etti. Nakil işlemi yapmak isteyen velilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğinin net olarak belirtilmediğine dikkat çekti. İnceleme sonucunda, KDK, okul nakil işlemlerine ilişkin prosedürün kamuya açık ve kolayca erişilebilir olmasını sağlayacak idari uygulamaların güçlendirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına tavsiye kararı verdi. Milli Eğitim Bakanlığı da nakil işlemlerinde politika güncellemesine gidileceğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı