Milli Gazete'nin hedef aldığı 'toplumsal cinsiyet eşitliği' dersine soruşturma

Milli Gazete'nin manşetten hedef aldığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki 'toplumsal cinsiyet eşitliği' dersine soruşturma başlatıldı.

Milli Görüş çizgisinde yayın yapan ve Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde verilen toplumsal cinsiyet eşitliği dersini hedef aldı. Daha önce İstanbul Sözleşmesi aleyhinde de onlarca haberi manşetten yapan gazete, bu haberi de iki gün önce manşetine taşıdı. Haberde, "Üniversitede fıtratı temelden reddeden ders" denilerek toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin ifadeler hedef alındı.

Milli Gazete'nin bu manşetinin ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi konuya ilişkin soruşturma başlattı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin rektörlüğünden yapılan açıkamada, "Ders içeriğini kabul etmemiz, hoş görmemiz mümkün değil" denildi ve soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Milli Gazete bu gelişmeyi "Son ders" manşetiyle duyurdu ve "Milli Gazte'den bir gazetecilik başarısı daha" ifadelerini kullandı. Haberde "Milli Gazete, yaptığı haberlerle manevi ve toplumsal değerlerimizin erozyona uğratılmasına engel olmaya devam ediyor" denildi.

Milli Gazete'ye tepki

Üniversitenin konuya ilişkin tavrı ve Milli Gazete'nin haberi sosyal medyada tepki çekti. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman İrvan, gazetenin iki manşetini sosyal medya hesabından paylaştı. İrvan tepkisini, "Milli Gazete'den "gazetecilik başarısı"! 2 gün önce, manşetten hedef gösterdikleri "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" dersi için Sağlık Bilimleri Üniversitesi soruşturma başlatmış. Bundan sonra verdiğimiz derslerimizi ve hatta içeriklerini Milli Gazete onaylasın!" sözleriyle dile getirdi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği nedir?

Dünya Sağlık Örgütü, toplumsal cinsiyeti "Kadın, erkek, kız ve erkek çocukların sosyal olarak inşa edilmiş özelliklerini ifade eder ve kadın, erkek, kız veya erkek çocuk olmakla ilgili normları, davranışları ve rolleri ve ayrıca birbirleriyle olan ilişkileri içerir" olarak tanımlıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği de bu davranış ve rollerden dolayı kimsenin ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması anlamına geliyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dair en önemli ve kapsayıcı metinlerden biri de İstanbul Sözleşmesi. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla bu sözleşmeden çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Mayıs 2024 Audi fiyat listesi yayınlandı ve 1,9 milyon liraya sıfır Audi alma fırsatı sunuyor!
Skywell'in yeni hibrit otomobilinin Türkiye'ye gelişi yakın! Satış tarihi açıklandı
Hyundai Bayon mayıs ayı güncel fiyat listesi
İkinci el araç alıcıları için önemli bir gelişme: Sınırlamalar kaldırılabilir!
Nisan ayında Türkiye'de en çok satılan otomobiller belirlendi! İlk sıradaki marka hiç şaşırtmadı