Milli motosikletçiler, İspanya ve Endonezya'da piste çıkacak!

Bu hafta sonu, milli motosikletçiler Toprak Razgatlıoğlu, Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü İspanya'da, Deniz Öncü ise Endonezya'da yarışacak.

Milli motosikletçiler Toprak Razgatlıoğlu, Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü, bu hafta sonu İspanya’nın MotorLand Aragon Pisti’nde yarışacakken, Deniz Öncü Endonezya’da sezonun 15. Moto2 yarışına katılacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Dünya Superbike Şampiyonası ve Dünya Supersport Şampiyonası’nın 10. ayak yarışları bu pistte gerçekleşecek. Fransa'daki kazasının ardından tedavi süreci tamamlanan Toprak Razgatlıoğlu, ROKiT BMW Motorrad Takımıyla liderlik avantajını korumak için mücadele edecek. Bugün serbest antrenmanların yapılacağı yarışta, Toprak yarın TSİ 15.00’te birinci yarışa çıkacak. 29 Eylül Pazar günü ise saat 12.00’de superpole, saat 15.00’te ise ikinci yarış için pistte olacak. Toprak, Dünya Superbike genel klasmanında 365 puanla liderliğini sürdürüyor; en yakın rakibi İtalyan Nicolo Bulega ise 352 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü de İspanya’da, Dünya Supersport Şampiyonası’nın 10. ayağında podyum için mücadele edecek. Bahattin, MV Agusta Reparto Corse takımıyla; Can Öncü ise Kawasaki Puccetti takımıyla yarışacak. Yarışların birinci etabı yarın TSİ 16.15’te, ikinci etabı ise 29 Eylül Pazar günü saat 16.15’te gerçekleştirilecek.

Deniz Öncü, Endonezya’da Red Bull KTM Ajo takımıyla Moto2 şampiyonasının 15. yarışına katılacak. Mandalika Pisti’nde gerçekleşecek olan yarışta Deniz, üst sıralarda yer almak için mücadele edecek. Bugün serbest antrenmanlara katılacak olan milli sporcu, yarın sıralama yarışında mücadele edecek ve 29 Eylül Pazar günü saat 08.15’te yarışa başlayacak.

Ayrıca, Türkiye'nin motokrosçuları Yunanistan’da Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Avrupa Motokros Şampiyonası’na katılacak. 28-29 Eylül tarihlerinde Krinides MX Pisti’nde düzenlenecek şampiyonada Aydın Cem Haliloğlu, Yağız Kaya, Deniz Karahan, Uluç Taşöz, Mehmet Emin Hıd, Batuhan Demiryol, Yiğit Ali Selek, Efe Kemal Hıd, Murat Başterzi ve Volkan Özgür mücadele edecek. Yarın antrenman ve sıralama, 29 Eylül Pazar günü ise iki etap halinde final yarışları yapılacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.