Milli mücadele ruhunu yaşayacak gençler aranıyor: GSB başvuruları için son tarih belli oldu!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası'nda yer alacak genç temsilcileri belirlemek için 2024 başvurularını başlattı. Peki, GSB temsilci genç başvuruları ne zaman bitecek?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında yer alacak gençleri belirlemek için başvuruları açtı. İşte detaylar:

PROGRAM DETAYLARI BELLİ OLDU

Bakanlık tarafından düzenlenen "Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk" programı, 12-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu program kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden ve Azerbaycan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden birer erkek ve birer kadın olmak üzere toplamda 166 temsilci genç seçilecek.

Seçilen gençler, milli mücadele tarihinde büyük öneme sahip olan Samsun, Amasya ve Sivas illerini ziyaret ederek milli mücadele ruhunu yerinde gözlemleme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına da katılacaklar ve bu etkinliklerde devlet büyüklerince kabul edilecekler.

BAŞVURU SÜRECİ VE KRİTERLER

Temsilci genç olmak isteyenler, başvurularını 15 Nisan tarihine kadar "https://gsbbiz.gsb.gov.tr/" adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuru yapacak gençler arasında 18-25 yaş arası olanlar, ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarında okuyanlar, gençlik çalışmalarına aktif katılım sağlamış olanlar, gönüllülük faaliyetlerinde bulunmuş olanlar, sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif rol alabilecek olanlar, milli ve manevi değerlere saygılı olanlar öncelikli olarak değerlendirileceklerdir.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından seçilen temsilci gençler, Gençlik Haftası etkinliklerine katılarak ülkelerini ve yaşadıkları şehri temsil etme şansı yakalayacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'nin Emeklilerine Yeni Düzenlemeler: Ücretsiz Konaklama ve Çeşitli İndirimler Geliyor!
2023 TÜİK Raporu: Türkiye'de Genç İşsizlik ve Eğitimdeki Boşluklar Belirginleşiyor
Trabzon'da Yaş Çay Sezonu Başladı: Verimlilik İçin Üreticiler Ter Döküyor!
İstanbul'da HPV Aşısı Programı: 85 Binden Fazla Başvuru Alındı
Erzurum'da Anne Cinayeti: İyi Hal İndirimiyle Müebbet Hapis Cezası