Milli Savunma Bakanlığı: 1 haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir hafta içinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, 337 kişi yakalanırken, yasadışı geçiş teşebbüsü nedeniyle 8.673 kişi sınırda yakalandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar kapsamında son bir hafta içinde toplam 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Malazgirt Zaferi'nin 953’üncü, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103’üncü ve Büyük Taarruz'un 102’nci yıl dönümlerini kutladı. Bu önemli günlerin, Türk milletinin kahramanlık tarihindeki yerini vurguladığını ifade etti.

MSB’nin duyurusuna göre, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, 8’i terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 337 kişi yakalandı. 1 Ocak’tan bu yana, yasadışı yollarla ülkeye geçmeye çalışan kişilerin sayısı ise 8 bin 673 olarak belirlendi. Bunun yanı sıra, bu yıl içinde engellenen toplam kişi sayısı, son bir haftada yakalanan 1381 kişi ile birlikte 70 bin 712’ye yükseldi. MSB, sınır güvenliği ve terörle mücadele konusundaki kararlılığını sürdüreceğini, operasyonların planlı ve titiz bir şekilde devam edeceğini vurguladı. Bakanlık, ülkenin güvenliği ve vatandaşların huzuru için bu mücadelelerin büyük bir özveriyle gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.