Milli Savunma Bakanlığı, İsrail ile işbirliği iddialarını kesin bir dille reddetti

Milli Savunma Bakanlığı, İsrail ile herhangi bir askeri iş birliği faaliyetinde bulunmadığını belirterek, Türkiye'nin Filistin'e destek verdiğini ve Filistinlilere zarar verecek herhangi bir etkinlik içinde olmayacağını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayisi alanlarında herhangi bir iş birliği faaliyetinde bulunmadığını açıkladı. Bakanlık, Türkiye'nin her zaman Filistin'in yanında olduğunu vurgulayarak, Filistin halkına zarar verecek faaliyetlerin mümkün olmadığını belirtti.

Yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de sivil alanları hedef alan şiddet eylemlerinin devam ettiği ve Türkiye'nin bu tür faaliyetlere karışmayacağı ifade edildi. MSB, Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistin halkına zarar verecek herhangi bir faaliyetin içinde olmadığını ve İsrail ile askeri alanda iş birliği yapılmadığını vurguladı.

MSB TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

"Filistin'in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinlilere zarar verecek bir etkinlik icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede, Milli Savunma Bakanlığının, İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayisi ortaklık dahil hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma