Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sert Yanıt: Kuzey Irak’ta 34 Terör Hedefi Vuruldu!

Milli Savunma Bakanlığı, TUSAŞ’a yönelik saldırının ardından Kuzey Irak'ta PKK/KCK hedeflerine geniş çaplı hava harekatı düzenledi. Operasyonda 34 terörist hedef imha edilirken, sivillerin zarar görmemesi için tüm önlemler alındı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesisine düzenlenen terör saldırısının ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar bölgelerinde bulunan terörist hedeflere yönelik geniş çaplı bir hava harekatı gerçekleştirdi. Hava harekatında PKK/KCK ve diğer terörist unsurların kullandığı mağara, sığınak, barınak, depo ve teröristlerin kullandığı 34 hedef imha edildi.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI KAPSAMINDA OPERASYON

MSB tarafından yapılan açıklamada, harekatın Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde düzenlendiği belirtildi. Hedefin, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkı ve güvenlik güçlerini korumak ve hudut güvenliğini sağlamak olduğu vurgulandı.

YERLİ VE MİLLİ MÜHİMMAT KULLANILDI

Bakanlık, operasyonda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığını ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Operasyon sırasında sivillerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü önlemin alındığı ifade edildi.

AZİM VE KARARLILIKLA MÜCADELEYE DEVAM

MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmişte olduğu gibi bugün de terörle mücadeleyi sürdüreceğini belirterek, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için tek bir terörist kalmayana dek kararlılıkla mücadele edecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.