Milli Savunma Gücü! Siper Ürün-2 sistemi başarılı test atışını tamamladı

Savunma Sanayii Başkanlığı, yerli ve millî uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi olan "Siper Ürün-2"nin test atışını başarıyla gerçekleştirdi. Sistemin, yüksek irtifa ve uzun menzilde caydırıcı gücünün test edildiği atış, Türkiye'nin hava savunma yeteneklerini bir üst seviyeye taşıyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı, Türkiye’nin yerli ve millî uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi "Siper Ürün-2"nin test atışını başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE ortaklığıyla geliştirilen sistemin test atışı, 12 Eylül tarihinde Sinop Test Merkezi'nde, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Atışta Atış Kontrol Merkezi, Veri Bağı, Füze Fırlatma Sistemi ve Siper Ürün-2 füzesi kullanılarak sistemin yetenekleri test edildi.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, bu başarılı testin Türkiye'nin stratejik hava savunması açısından büyük bir adım olduğunu vurguladı. Görgün, Siper Projesi’nin uzun menzilli hava savunmasında önemli bir rol üstleneceğini belirterek, sistemin dağıtık mimaride çalışarak stratejik tesislerin düşman saldırılarına karşı korunmasını sağlayacağını söyledi. Ayrıca, Siper'in savaş uçakları, seyir füzeleri ve havadan karaya mühimmatlar gibi hedeflere karşı angajman sağlayabileceğini ifade eden Görgün, ilerleyen aşamalarda balistik füzelere karşı da savunma yeteneği kazandırılmasının planlandığını ekledi.

Siper Ürün-1'in kabul faaliyetlerinin 2024 yılı sonunda tamamlanarak envantere alınması hedefleniyor. Sistem, çoklu angajman, ardışık ateşleme, manuel ve otomatik kontrol gibi özelliklere sahip olacak. Türkiye’nin hava savunma kabiliyetini artırmayı amaçlayan bu proje, ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE’nin ortak çalışmalarıyla hayata geçiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.