Milli Takım, İzlanda deplasmanında 4-2'lik galibiyetle tarihe geçti!

A Milli Futbol Takımımız, Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'ta İzlanda'yı 4-2 mağlup ederek bu deplasmandaki tarihindeki ilk galibiyetini aldı. İlk yarıyı 1-0 geride tamamlayan milliler, ikinci yarıda Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler'in golleriyle öne geçti.

A Milli Futbol Takımımız, Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'ta İzlanda'ya konuk olduğu maçta tarihi bir başarı elde ederek sahadan 4-2 galip ayrıldı ve bu deplasmanda tarihindeki ilk zaferini kutladı.

Samsun'da Galler'i 1-0 yenerek moral depolayan milliler, grubun dördüncü maçında İzlanda ile karşılaştı. Maçın başlama düdüğüyle birlikte beklenmedik bir golle geriye düştü; 3. dakikada Orri Steinn Oskarsson'un attığı golle 1-0 mağlup duruma düştü. Ancak bu golün ardından oyunu kontrol altına alan A Milli Takım, birçok pozisyona girmesine rağmen ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Türkiye, 52. dakikada VAR incelemesi sonucunda penaltı kazandı. Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı penaltı, topa iki kez dokunması nedeniyle geçersiz sayıldı. Bu olaya rağmen oyun disiplinini kaybetmeyen milliler, 62. dakikada İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası dışından attığı harika şutla skoru 1-1'e getirdi.

Mücadelenin 66. dakikasında bir kez daha VAR ile penaltı kazanan millilerde Hakan Çalhanoğlu, bu kez hata yapmayarak topu ağlarla buluşturdu ve durumu 2-1'e taşıdı. İzlanda, 83. dakikada Andri Gudjonsen'in golüyle eşitliği sağlasa da, 88. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun rakip kaleciye yaptığı baskıyla topu kazanan Arda Güler, milli takımı 3-2 öne geçiren golü kaydetti.

Karşılaşmanın sonunda Kerem Aktürkoğlu, 90+5. dakikada ceza sahası dışından uzak köşeye şık bir plase göndererek maçın skorunu 4-2 olarak belirledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca A Milli Takım, İzlanda deplasmanından 4-2'lik galibiyetle dönerek bu sahadaki ilk zaferini elde etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.