Milton Kasırgası ABD kıyılarına ulaştı

Milton Kasırgası, Florida'nın batı kıyısına yaklaşıyor. Federal ve yerel yetkililerden art arda gelen uyarılara göre kasırga, Tampa Körfezi'ni son yüzyılda vuran en güçlü fırtına olabilir. Hızı 260 km'ye ulaşan kasırga Kategori 5 seviyesine çıktı, şiddetli sel ve su baskınları bekleniyor.

Milton Kasırgası, Florida'nın batı kıyısına yaklaşarak bölgede hortum, şiddetli yağış ve güçlü rüzgârların oluşmasına neden oldu. Federal ve yerel yetkililer kasırgayla ilgili uyarılarını sürdürüyor. Ulusal Hava Servisi'nden yapılan açıklamada, "Milton rotasında kalırsa, bu kasırga Tampa Körfezi'ni son 100 yılda vuran en güçlü fırtına olacak" denildi.

Yetkililer, kasırganın etkilediği bölgelerde 3 ila 4,5 metreye kadar su baskınlarının görülebileceği ve büyük okyanus dalgalarının kıyılara vurabileceğini öngörüyor. Ulusal Kasırga Merkezi'ne göre, saatteki hızı 260 kilometreye ulaşan Milton Kasırgası, Kategori 5'e yükseldi. Ayrıca, ani sellerin hem kıyı hem de iç kesimlerde yıkıcı etkiler yaratabileceği uyarısında bulunuldu.

Washington Post'a göre, bölgedeki birçok kişi tahliye edilmeye çalışırken 1400'den fazla benzin istasyonunda yakıtın tükendiği bildirildi. Florida Valisi Ron DeSantis, eyaletin kasırga sonrası toparlanma süreci için "benzeri görülmemiş kaynaklar" ayırdığını ve halkın tahliye emirlerine uymasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

The Weather Channel'a göre, kasırganın çarşamba gecesi ya da perşembe sabahı Florida anakarasına ulaşması ve Tampa, Sarasota, Fort Myers gibi yoğun nüfuslu bölgeleri etkilemesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.