Milyarderlerin Gözdesi: Bodrum’da İki Dev Lüks Yat

Milyarderler, tatil için Türkiye'yi tercih etmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük 5. yatı 'Blue' Bodrum'a demirledi. Şeyh Mansur'a ait olan bu lüks yat, 48 misafire hizmet verebiliyor. Bill Gates’in 'Mar' adlı diğer dev yatı da Yalıçiftlik açıklarında.

Milyarderler, tatil için Türkiye’yi tercih etmeye devam ediyor. Almanya'da inşa edilen ve dünyanın en büyük 5. yatı olarak tanıtılan, 160 metre uzunluğunda ve 22,5 metre genişliğindeki 'Blue' adlı lüks yat, Yalıçiftlik açıklarına demirledi. 

YAT DEĞİL, SARAY!


Bu devasa yatın, İngiltere'nin futbol kulüplerinden Manchester City'nin sahibi Şeyh Mansur Bin Zayed El-Nahyan’a ait olduğu öğrenildi. 24 kabinde 48 misafiri ağırlayabilen Cayman Adaları bayraklı yat, 2 helikopter pisti, buhar odası, sauna, güzellik salonu, asansör, gece kulübü, spor salonu ve jakuzi gibi birçok olanak sunuyor. Bodrum'a demirleyen yatta Şeyh Mansur’un olup olmadığı ise belirsiz.

GATES’İN YATI ‘MAR’ DA BODRUM’A GELDİ


Microsoft'un kurucusu Bill Gates’in daha önce ‘Lana’ olarak bilinen ve şimdi ‘Mar’ adını taşıyan yatı da Bodrum’a ulaştı. 107 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğinde olan bu yat, 200 milyon dolar değerinde ve haftalık kirası 1,8 milyon Euro olarak ifade ediliyor. Alüminyum ve çelikten inşa edilen yat, büyüklüğü ile dikkat çekiyor. 8 kabinde 16 misafir ağırlama kapasitesine sahip olan Mar, kaptan dahil 34 mürettebat barındırabiliyor. Yatta kimin bulunduğu ise henüz bilinmiyor.

Bu arada, her iki lüks yatın etrafında botlara binen kişiler gözlemlendi ve bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekiplerin devriye gezdiği görüldü. Bodrum'da bir süre demirli kalan yatlar, ardından Marmaris istikametine doğru hareket etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.