Milyonlarca çocuk okuldan mahrum: Afrika’da seller eğitimi durma noktasına getirdi!

Save The Children, Nijer, Nijerya, Mali ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde sellerin yol açtığı yıkım nedeniyle yaklaşık 10 milyon çocuğun eğitimden mahrum kaldığını duyurdu. Yıkılan okullar ve yerlerinden edilen aileler, bölgedeki eğitimi durma noktasına getirdi.

Uluslararası insani yardım kuruluşu Save The Children (Çocukları Kurtarın), Orta ve Batı Afrika'da aşırı yağışların neden olduğu sel felaketinin büyük bir eğitim krizine yol açtığını açıkladı. Kuruluşun yayımladığı rapora göre, Nijer, Nijerya, Mali ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yaklaşık 10 milyon çocuk, sel nedeniyle eğitimlerini sürdüremiyor. Bu dört ülkede seller, okul binalarının ağır hasar görmesine ve bazılarının yıkılmasına neden oldu.

BİR MİLYON KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Sellerin vurduğu bölgelerde yaklaşık 1 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilirken, evsiz kalanların büyük bir kısmı geçici olarak okullara sığındı. Özellikle Nijer ve Mali’de selden en çok etkilenen bölgelerde okulların açılışı ertelendi. Mali’de okullar bir ay, Nijer’de ise üç hafta geç açılacak.

ÇATIŞMALAR VE YOKSULLUK DURUMU KÖTÜLEŞTİRİYOR

Save The Children, sel felaketine ek olarak, Orta ve Batı Afrika'daki çatışmalar ve yoksulluğun eğitim krizini daha da derinleştirdiğini vurguladı. Hali hazırda bu dört ülkede 36 milyon çocuğun eğitim hayatı olumsuz koşullar nedeniyle kesintiye uğramışken, sel felaketiyle birlikte bu rakama 10 milyon çocuk daha eklendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.