Milyonlarca emekli adayına müjdeli haber geldi! Erken emeklilik kapıda

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzbinlerce esnafı ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Erken emeklilik hayali kuran esnafları sevindirecek adımlar atılmaya başlandı. Detaylar haberimizde...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzbinlerce esnafı heyecanlandıran bir haberle gündemi salladı. Erken emeklilik hayali kuran esnaf için önemli bir adım atılarak, emeklilikte aranan 9 bin prim gün şartı 7 bin 200'e indiriliyor.

​​​​​​​

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN DETAYLAR AÇIKLANDI

Bakan Bolat, emeklilik sürecindeki esnafı sevindirecek düzenlemeyle ilgili detayları açıkladı. Emeklilik için aranan 9 bin prim gün şartının 7 bin 200'e düşürülmesinin müjdesini veren Bolat, bu konunun hükümetin vaatleri arasında olduğunu belirtti. Yapılacak düzenlemeyle ilgili çalışmaların 2024 yılı içinde ele alınıp gerçekleştirileceği kaydedildi.​​​​​​​

ESNAFA VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR

Bakan Bolat, hükümetin esnafa yönelik verdiği sözleri bugüne kadar tuttuklarını ifade etti. 7 bin 200 iş günü şartının da hükümetin taahhütleri arasında olduğunu vurgulayan Bolat, en kısa sürede bu düzenlemelerin hayata geçirileceğini belirtti.

​​​​​​​

PİYASA DENETİMLERİNDE HEDEFLER AŞILDI

Bakanlık müfettişlerinin tüketicinin korunması amacıyla yürüttüğü piyasa denetimlerinde önemli başarı elde edildiğini dile getiren Bakan Bolat, 11 ay içinde gerçekleştirilen 100 binin üzerindeki denetimde 1.3 milyar lira ceza kesildiğini açıkladı. Rekabet Kurumu'nun kestiği cezaların da 2.3 milyar liranın üzerinde olduğunu belirtti.

​​​​​​​

KÜÇÜK ESNAFA FİNANSMAN DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Bakan Bolat, Türkiye genelindeki AVM sayısının durma noktasına geldiğini ifade ederek, küçük esnafın desteklenmeye devam edildiğini söyledi. Esnafın finansman desteğinin geri ödeme oranının yüzde 99'un üzerinde olduğunu vurgulayan Bolat, ekonomik desteklerle küçük işletmelerin ayakta kalmasına katkı sağlandığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Altın borcu olanlara son fırsat: Uzmanlar, "O rakam düştüğünde alın" diyor
Büyük bir restoran zinciri iflas açıkladı! 48 şubesini kapatma kararı verdi
TÜİK Raporu: İşsizlikte Hafif Azalma, İstihdam Artıyor
Brent Petrol Fiyatları Yükselişte: ABD ve Çin Talebi Artırıyor
Nisan Ayında Türkiye'de Konut Satışları %11,8 Azalarak En Düşük Seviyeye İndi