Milyonlarca emekliye 5.233 lira ödeme yapılacak: Kök maaşlarında önemli bir değişiklik geliyor

Gündemdeki ekonomi kurmaylarının toplanacağı duyurusunun ardından dikkatler emeklilere yapılacak zam konusuna çevrildi. En son bilgilere göre, emeklilere yapılacak ödemeler 5 bin liranın üzerinde olacak ve en düşük emekli maaşı uygulaması tamamen kaldırılacak.

Son bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yönetiminde gerçekleşecek toplantıda, 'en düşük emekli maaşı' uygulamasının sonlandırılması gündemde.

Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre, hükümetin kök aylıklar ile taban aylık tutarını eşitleyerek tüm emeklilere 5.233 lira zam yapma önerisi ön planda. En düşük emekli aylığının 10.000 liradan 12.000 liraya yükseltileceği haberlerinin ardından, masada tüm emeklilere eşit oranda, en az 5.000 lira zam yapılması tartışılıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KALDIRILIYOR

Hükümete yakın gazeteciler, yeni en düşük emekli maaşının 12.000 lira olacağını belirtirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğindeki ekip, emeklilerin sorununa köklü bir çözüm üzerinde çalıştıklarını açıklıyor.

Emeklilere 5.233 lira zam yapılacak. 2018 yılında yapılan maaş bağlama oranlarının değiştirilmesi sonucunda emekli maaşlarının düşük kalması nedeniyle, her zam döneminde hazine tarafından en düşük emekli maaşı tamamlanacak şekilde ödeniyordu.

Kök maaş uygulaması, emekliler arasındaki prim farkını ortadan kaldırdığı için adaletsiz bulunarak eleştiriliyordu. Bunun yanı sıra, emeklilerin maaşlarına yapılan tamamlama ödemeleri, emeklilerin geçim seviyesini karşılamada yetersiz kalıyordu.

BİR KEREYE MAHSUS ÖDEME YAPILACAK

Halen 6.767 TL olarak ödenen en düşük kök aylık olan emekli maaşının, bu kez 10.000 TL değil, 12.000 TL'ye yükseltilmesi gündeme geldi.

Yapılacak 5.233 TL'lik ödeme aynı zamanda emeklilerin kök maaşlarına da yansıtılacak ve kök maaş sorununa kalıcı bir çözüm getirilmesi hedeflenecek. Bu tek seferlik ödeme ile 'en düşük emekli maaşı' uygulamasına da son verilmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.