Milyonlarca emekliye bomba müjde: Bu araçlar yüzde 50 indirimli!

Açlık sınırının altında maaş alan milyonlarca emekliyi sevindirecek bir haber geldi. Yeni düzenleme ile emekliler, belirlenen araçları yüzde 50 indirimle satın alabilecek.

Emeklilerin enflasyon karşısında yaşadığı zorluklar göz önüne alındığında, yeni düzenleme büyük bir memnuniyet yaratacak. Meclis'ten geçmesi beklenen bu düzenleme, emeklilere araç alımlarında ÖTV muafiyeti sağlayacak. Bu uygulama, emeklilerin araç satın alırken önemli ekonomik avantajlar elde etmelerini hedefliyor.

Yeni düzenlemeye göre, emekliler SGK prim gün sayılarına ve emekli maaşlarına göre ÖTV indiriminden yararlanabilecek. Bu muafiyet, emeklilerin araç alımlarında yüzde 30 ila yüzde 50 arasında değişen oranlarda indirimler sunacak.

ÖTV MUAFİYETİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR

ÖTV muafiyetinden yararlanmak isteyen emekliler, 5400 prim günü gibi belirli kriterlere göre değerlendirilecek. Daha yüksek prim gününe sahip emekliler, daha fazla indirim oranından faydalanacak. Resmi açıklamanın yakında yapılması beklenirken, hangi araç modellerinin bu avantajdan yararlanabileceği ile ilgili detaylar da netleşmiş olacak. ÖTV muafiyeti kapsamında olacak araç modelleri şu şekilde:

Fiat Egea
Fiat Egea HB
Fiat Egea Cross
Fiat Panda
Fiat 500
Fiat Doblo
Fiat Fiorino
Fiat Sandero Stepway
Dacia Sandero
Dacia Yeni Duster
Dacia Yeni Jogger
Renault Captur Hybrid
Renault Clio
Renault Megane
Renault Taliant
Hyundai Bayon
Hyundai Kona
Hyundai Elantra
Hyundai i20
Hyundai i10

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.