Milyonlarca emekliye kötü haber geldi! O emekliler bayramda ikramiyeyi alamayacak

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, milyonlarca emekli bayram ikramiyelerini beklemeye başladı. Ancak, emeklilere kötü bir haber geldi: Bayram ikramiyesi alamayabilirsiniz. İşte bu konuyla ilgili detaylar...

Geçtiğimiz yıl 28 Şubat'ta Meclis tarafından kabul edilen EYT düzenlemesiyle birlikte 2023 yılında yaklaşık 2 milyon kişi emeklilik işlemlerini tamamladı. Ancak, bu düzenlemeye son anda "kademeli prim sistemi" eklenmesi nedeniyle birçok kişinin emeklilik işlemleri ve alacakları ücret 2024 ve 2025 yıllarına ertelendi.

Bu yıl içinde de milyonlarca kişinin emekli olması beklenirken, geçen yıl 2 bin lira olarak verilen bayram ikramiyelerinin bu yıl ne kadar olacağı merak ediliyor. Ayrıca, EYT ile yeni emekli olan vatandaşların bu ikramiyelerden yararlanıp yararlanamayacakları da araştırılıyor.

 

TÜM EMEKLİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYE

Şu an verilen en düşük emekli maaşına seyyanen bir zam yapılırsa, emekli ikramiyelerinde yüzde 50 oranında bir artış olacak ve bu artışla emekliler 3 bin liralık iki ikramiye alacaklar. Diğer yandan, yerel seçimlere az bir zaman kala herhangi bir zam yapılmaması durumunda ise tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi bekleniyor.

EYT ile emekli olan vatandaşlar normalde Nisan ayının ilk haftasında yapılacak başvurularında emekli ikramiyesi hak sahibi olabilecekleri düşünülüyordu. Ancak, seçimler nedeniyle ödeme takviminin öne çekilecek olması, yani ikramiyelerin mart ayı içerisinde verilecek olması, şu ana kadar emeklilik işlemlerini tamamlayamamış vatandaşlar için sorun oluşturabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yeni atamalar yapıldı
"Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması, yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır!"
Yüzde 25 kira artışı sınırı ne zaman bitiyor?
Araç alacaklar dikkat: Dolandırıcıların yeni yöntemi bu!
İşte en sadık 3 burç!