Milyonlarca emekliye müjde! Emekli maaşlarını hesaplama sistemi değişiyor: İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamasına göre, emekli maaşlarındaki hesaplama sistemine önemli bir değişiklik yapılıyor. Artık SSK ve Bağ-Kur emeklileri de toplu sözleşme oranından faydalanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamaya göre, emekli maaşlarındaki hesaplama sistemi köklü bir değişikliğe uğrayacak. Daha önce sadece memur ve memur emeklileri için geçerli olan toplu sözleşme oranı, artık SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de uygulanacak. İşte, yeni sistemle ilgili detaylar:

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 42.57'LİK ARTIŞ YAPILDI

Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik 2024 yılı itibarıyla yüzde 42.57 oranında artış yapılacağını belirtti. Bu haber, 16 milyon emeklinin uzun süredir beklediği zam müjdesini içeriyor.

REFAH PAYI SİSTEMİ SON BULUYOR

Şu ana kadar milyonlarca işçi emeklisi için geçerli olan 'refah payı' uygulaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla son buluyor. Erdoğan, bu yıl itibarıyla refah oranını yüzde 5 olarak duyurmuş olsa da, bu oranın emekliler arasında tepkiye yol açtığı ifade ediliyor.

TEMMUZ AYINDA EŞİT ARTIŞ GELİYOR

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan yeni sistemle birlikte, memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerin senelik maaş artış oranları eşitlenecek. Böylece, 2024 yılı itibarıyla tüm emekli vatandaşlar aynı yüzdelik artışı alacak.

Bu önemli değişiklik, emekliler arasında eşitlik sağlamayı amaçlarken, 15 senedir devam eden refah oranı sistemine son vererek emeklilere yeni bir maaş hesaplama perspektifi getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı