Milyonlarca kişinin dikkatine: Yeni düzenleme zorunlu hale geldi!

Yeni düzenlemeyle birlikte, 7 bin lira ve üzerindeki tüm tahsilat ve ödemelerin banka veya finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunlu hale geldi. İşte bu önemli değişikliğin tüm detayları ve getirdiği yükümlülükler...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ni Resmi Gazete'de yayımladı. Yeni tebliğle birlikte, 7 bin lira ve üzerindeki tüm tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka ve finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunlu hale geldi.

Tebliğe göre, yükümlü olmayan kişiler de tevsik zorunluluğu kapsamındaki alımlarında, 7 bin lirayı aşan ödemelerini aracı finansal kurumlar üzerinden gerçekleştirmek zorunda. Bu kurala uymayan taraflara ayrı ayrı ceza uygulanacak.

CEZALAR VE ÖDEME ŞARTLARI

Tahsilatı yapanın hesabına yapılan ödemelerin, aracı finansal kurumların şubelerine gidilerek ve işlemle ilgili açıklamalarla gerçekleştirilmesi halinde tevsik zorunluluğu yerine getirilmiş sayılacak.

Banka hesabı veya kredi kartı bulunmayan bireylerin, mal veya hizmet bedelini satıcının bankasındaki şubeye giderek ödemesi ve banka dekontu alması durumunda tevsik zorunluluğu geçerli olacak ve ceza uygulanmayacak. Ancak, satıcı elden aldığı parayı daha sonra kendi banka hesabına yatırırsa, bu durumda tevsik zorunluluğuna uyulmamış sayılacak ve hem alıcıya hem de satıcıya ceza uygulanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.