Milyonları ilgilendiren gelişme: AKP'den emekli ve memur maaşlarında kritik değişiklik planı!

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, emekli ve memur maaşlarıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Babuşcu'ya göre, ekonomi yönetimi enflasyonu düşük göstererek, memur ve emekli maaş zamlarını sınırlamayı hedefliyor.

AK PARTI'NIN KRITIK PLANI NE?

Memur ve emeklilerin alım gücünün düşmesi, enflasyonun yüksek seyri ve artan yaşam pahalılığıyla doğrudan ilişkilendiriliyor. Temmuz ayındaki zam beklentileri ise Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun çarpıcı iddialarıyla daha da arttı.

ŞENOL BABUŞÇU AÇIKLADI!

Babuşcu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, ekonomi yönetimi vergi ve zamları senenin ilk altı ayında düşük çıkarmayı planlıyor. Bu hamlenin temel amacı, halkı enflasyonun düşeceğine inandırmak ve temmuz ayındaki memur ve emekli maaşlarını düşük çıkarmak.

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları da netleşmeye başladı. Üç aylık enflasyonun yüzde 15,05 olarak açıklanması, zam oranlarını şekillendirmeye başladı. Bu yılın ilk altı ayında enflasyon oranlarına ek olarak yüzde 15 zam yapılması bekleniyor.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!