Milyonların beklediği haber duyuruldu: AKP'den emekli maaşı raporu

Son zamanlarda 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacaklar arasındaki maaş farkına dair süregelen tartışmaların ortasında, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bu konu üzerinde çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, "Önümüzdeki haftalarda bir rapor sunacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye'de maaşların artan yaşam maliyetleri karşısında değer kaybetmesi, vatandaşların en çok ücretlerine yapılacak iyileştirmeleri takip etmesine neden oluyor. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, katıldığı bir televizyon programında 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacak bireyler arasında oluşabilecek maaş farklarına ilişkin çalışmalarını açıkladı.

Güler, SGK ve Bağkur'un farklı statülere sahip olduğunu belirterek, "Bazı durumlarda yaş ve süre açısından etkisi az, bazı durumlarda ise daha fazla olabiliyor. Etki analizini net bir şekilde ortaya koymalıyız; 2024'te emekliliği hak eden kaç kişi var? Maaş bağlama oranlarındaki farklılıklar enflasyon farklarının yansımasına mı, yoksa yasal düzenlemelere mi bağlı? Arkadaşlarımız şu anda bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Sayısal veriler belirlendikten sonra bir yol haritası oluşturacağız. Önümüzdeki haftalarda bir rapor sunacağız" dedi.

Güler, "Bir kişinin durumu bile önemli, bunu incelemeliyiz. Mevcut emeklilerle değil, 2024 itibarıyla emekliliği hak etmiş olanlar ve çalışma hayatına devam edenler için de durum farklılık gösterebilir. Bu farklılıklar, ileride mağduriyet yaratabilir mi? Bunu değerlendireceğiz. Makul bir çözüm gerekirse yasal düzenlemelere başvuracağız" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.