Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı: “Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü emlakçılık yapıyor. İstifa edin!'&#

Atatürk Orman Çiftliği’nin Yenimahalle ilçesi Gazi Mahallesi’ndeki toplam 6 bin 545 metrekarelik taşınmazın halka açık spor tesisleri ve alanları için ihale düzenlenecek.

Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) birinci derece doğal ve tarihi sit alanı içinde kalan, Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Gazi Mahallesi’ndeki toplam 6 bin 545 metrekarelik taşınmazın halka açık spor tesisleri ve alanları ile buralara gelenlerin yiyecek içecek ihtiyaçlarının karşılandığı mekanların kiralanması amacıyla ihale düzenlenecek. Açık artırma usulüyle yapılacak ihale için tahmini bedel aylık 17 bin lira artı KDV, geçici teminat tutarı da 61 bin 200 lira olarak belirlendi. İhalede oluşacak kira bedelinin 10 yıllık tutarının yüzde 6’sı ise kesin teminat tutarı olarak alınacak.

MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBE BAŞKANI’NDA KİRALAMALARA TEPKİ: İSTİFA EDİN GİDİN

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan sosyal medya hesabından Atatürk Orman Çiftliğindeki kiralamalara tepki gösterdi. Candan, “Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Atatürk’ün halkına emaneti olan Atatürk Orman Çiftliği alanlarını yönetemiyor. Kiralamalar ve tahsislerle emlakçılık yapıyor. Bugün de resmi gazetede bir kiralama alanı daha var. İstifa edin gidin!” paylaşımını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu'na hapis!
İşte Turkcell'in yeni yönetim kurulu!: Peki, hangi isimler atandı?
Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemisi Denizlerde!
Başakşehir'de Cinayet: 15 Yaşındaki Genç, Arkadaşını Bıçaklayarak Öldürdü
3 Mayıs hava durumu tahminleri