Mısır Cumhurbaşkanı Sisi,4 Eylül'de Türkiye'ye geliyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, 4 Eylül'de Türkiye'yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de resmi bir törenle karşılanacak Sisi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına katılacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin 4 Eylül'de Türkiye'yi ziyaret edeceği öne sürüldü. Habertürk'ün haberine göre, Sisi, Türkiye'ye ilk kez geleceği bu ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'de resmi bir törenle karşılanacak. İki lider, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek. Görüşmede, İsrail'in saldırılarının durdurulması, bölgede ateşkesin sağlanması ve Netanyahu hükümetinin yargılanması gibi konularda ortak adımların atılması ele alınacak.

Toplantıda, Filistin, Libya, Sudan ve Somali gibi bölgesel meselelerde kalıcı barış ve istikrar sağlama yolları tartışılacak. Ayrıca, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkarılması için atılacak adımlar da gündeme gelecek. Sisi'nin, iş dünyasından isimlerle birlikte gelmesi bekleniyor. Görüşmelerde LNG, madencilik, enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayiinde iş birliği konuları da masada olacak. Üniversiteler arası ortaklık ile medya ve iletişim alanındaki iş birliklerinin artırılması yönünde çabalar üzerinde durulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'ın başkenti Kahire'ye 14 Şubat 2024'te gerçekleştirdiği ziyaret, iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor. 12 yıl aradan sonra gerçekleşen bu ziyaretin ardından, Sisi'nin Türkiye'ye yapacağı bu iade ziyaretine büyük bir ilgiyle bakılıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.