Mısır’dan Erdoğan fetvası! ‘Halife olmayı hayal ediyor’

Mısır'da, ülkenin resmi ve en büyük fetva organı, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında fetva yayımladı. Fetvada, Erdoğan’ın halife olmayı hayal ettiği ve amacına ulaşmak için siyaseti, dini ve kültür sanatı kullandığı...

Mısır'da, ülkenin resmi ve en büyük fetva organı, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında fetva yayımladı. Fetvada, Erdoğan’ın halife olmayı hayal ettiği ve amacına ulaşmak için siyaseti, dini ve kültür sanatı kullandığı belirtildi. Fetvada, Erdoğan’ın desteklediği da Türk dizilerin de izlenilmemesi gerektiği ifade edildi.

Mısır Daru'l İfta'sına bağlı Küresel Fetva Endeksi'nin resmi Web sitesinden, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk dizilerinden Diriliş Ertuğrul ile Kurtlar Vadisi hakkında fetva yayımlandı.

Diriliş Ertuğrul ve Kurtlar Vadisi'nin Erdoğan'ın Osmanlı'yı geri getirme amacına hizmet ettiği belirtilen fetvada şu ifadeler yer aldı:

"Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu'nun yeniden gelmesini istiyor. Ancak hiçbir zaman bu emeline ulaşmadı, ulaşmayacak. Amacına ulaşmak için ise siyasi, dini ve hatta kültür sanat alanında tüm gücünü kullanıyor. bunun en büyük delili de Kurtlar Vadisi ve Diriliş Ertuğrul adlı Türk dizileridir. Erdoğan, daha önce bu dizi hakkında 'Türkiye ve halkının gücünü hafife alanlara önemli bir cevap' sözlerini kullanmıştı."

Fetvada ayrıca, Erdoğan'ın Ortadoğu'da hegemonya kurmaya, diktatörlük yönetimini konsolide etmeye ve Müslüman Kardeşler gibi İslamcı grupların müftüleriyle çeşitli ülkelerdeki aşırılıkçı militanları kendi safına çekip görevlendirmeye yönelik fetvalar verdiği öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'