Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen, Atandığı Göreve 15 Gün Geçmesine Rağmen Başlamadı

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen, Bingöl'ün Yayladere ilçesine doktor olarak atandı. Ancak, 15 gün geçmesine rağmen göreve başlamadı.

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl'ün Yayladere ilçesine doktor olarak atanmasına rağmen 15 gün geçmesine rağmen görevine başlamadı.

Bilgen’in bu süre zarfında herhangi bir başvuru yapmadığı, göreve başlayabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2 ay içinde mazeret dilekçesi verebileceği öğrenildi.

BAŞVURU SÜRESİ GEÇTİ


Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yeni mezun olan İdil Bilgen, 9 Eylül'de 2 bin 304 nüfuslu Yayladere ilçesindeki Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi’ne atandı. Ancak, Türkiye’nin nüfus bakımından en küçük üçüncü ilçesi olan Yayladere’ye atanan Bilgen, belirlenen 15 günlük süre içinde başvuru yapmadı.

DİLEKÇE VERMEZSE NE OLACAK?


Bilgen’in belirlenen sürede mazeret dilekçesi vermemesi durumunda, bir sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına 6 ayda bir başvuru yapabileceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.