Miss Turkey birincisi, tıp mezunu İdil Bilgen Bingöl'e atandı!

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen, Koç Üniversitesi mezunu ve kanser araştırmalarıyla ilgileniyor. Sağlık Bakanlığı'nın DHY kurasında Bingöl Yayladere'ye atandı. Sosyal medyada eleştirilen Bilgen, güzelliğin sadece fiziksel değil, eğitim ve sosyal sorumlulukla da ilgili olduğunu vurguladı.

Miss Turkey 2024 birincisi, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl'ün Yayladere ilçesine atandı.

20 finalistin arasından seçilerek Türkiye'nin en güzel kızı unvanını kazanan 24 yaşındaki İdil Bilgen, geçtiğimiz günlerde kraliçelik tacını taktı. Sosyal medyada hakkında çeşitli olumsuz yorumlar yapılmasının ardından Bilgen, şu şekilde yanıt verdi:

"Ülkemizde güzellik yarışmalarına dair yanlış bir algı olduğunu düşünüyorum. Bu yarışmalar sadece fiziksel görünümü kapsamıyor. Miss World, çok donanımlı ve eğitimli kadınları seçiyor. Güzellik, fiziksel değil, bir bütündür. Miss World yarışmacıları, önemli sosyal projelerde yer alarak ülkelerini temsil ediyorlar. Ben de kanser üzerine araştırmalar yapıyorum ve bu alanda uzmanlaşmak istiyorum. Kendimi bu yarışmada başarılı bir şekilde temsil edebileceğimi düşündüm ve bu nedenle başvurdum. Elde ettiğim sonuçla çok mutluyum ve gurur duyuyorum.

Türkiye Güzeli unvanı, benim için büyük bir anlam taşıyor. Bu unvanı hekim olarak kazandım ve bu iki unvanı birleştirmenin sorun değil, aksine çok değerli bir bütün olduğunu düşünüyorum."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.