Miss Universe'de ülkemizi temsil etmişti! Türkiye güzeli Gelengül Erman vefat etti

Türkiye'nin en prestijli güzellik yarışmalarından biriydi! ’1952 Türkiye Güzeli’ yarışmasının birincisi Gelengül Melek Erman hayata gözlerini yumdu! Dünyanın ilk Miss Universe yarışmasında da Türkiye'yi temsil etmişti..

1952 Miss Turkey yarışmasının birincisi Gelengül Melek Erman hayatını kaybetti. Erman, 1952 yılında ilk kez Los Angeles Long Beach'te düzenlenen Miss Universe'yi ve Türkiye'yi temsil etti.

30 ülkeden güzellerle yarışan Gelengül Melek Tayfuroğlu, Amerika'dan yer alamadan döndü.

RUS GÜZEL HAYATINI KAYBETTİ!

Rus annesinin isteği üzerine yarışmaya katılan ve güzelliğiyle dikkat çeken Tayfuroğlu, İstanbul'a geldiğinde film setinde yönetmen Hürrem Ermanand ile tanıştı. Hürrem Ermanand'la kendisinden 20 yaş büyük olduğu için evlenmek istemeyen güzel, annesinin ısrarı üzerine 1954 yılında Erman ile yeniden evlendi.

Güzelliğinden bahsetmek istemeyen genç kadın, o zamanki eşinin destekçisi olarak hayatına devam etme kararı aldı. Hayatını Gelengül Melek Erman olarak sürdüren Türk güzelinin Fuat ve Nail adında iki çocuğu vardı.

2003 yılında eşi Hürrem Ermanand'ın vefatından dolayı biraz bunalıma giren, kendini çocuklarına ve ailesine adayan Gelengül Erman, 9 Ocak Salı günü Cihangirand'daki evinde 90 yaşında hayatını kaybetti..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Vefat İlanları Haberleri

Usta Sanatçı Yüksel Uzel, Güney Afrika'da Vefat Etti
Gazeteci Yazı İşleri Müdürü Hasan Kılıç'ı Kaybettik
Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik Bodrum'da toprağa verildi
İş İnsanı Mustafa Koç Hayatını Kaybetti