MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile telefon görüşmesi yaptı

Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefon görüşmesi yaptı. Güvenlik kaynaklarına göre, dünkü görüşmede, Gazze, ateşkes müzakereleri gibi konular konuşuldu.

Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefon görüşmesi yaptı. Güvenlik kaynaklarına göre, dünkü görüşmede, Gazze, ateşkes müzakereleri, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması, takas konuları ve Gazzelilerin evlerine dönmeleri ele alındı. Bu görüşme, Nisan ayında İran'ın Şam'daki konsolosluklarına yapılan saldırıya misilleme olarak İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıdan sonra gerçekleşti. Tahran, İsrail'e yüzlerce füze ve insansız hava aracı gönderirken, İsrail ABD ve Britanya gibi müttefiklerinin de desteğiyle bunların çoğunu topraklarına ulaşmadan düşürmeyi başardı. İran'ın BM Daimi Temsilciliği, saldırının 1 Nisan'daki İsrail saldırısına karşılık "meşru müdafaa" olduğunu belirtirken, Tel Aviv'in karşılık vermemesi durumunda başka saldırı düzenlemeyeceklerinin sinyalini verdi.

ARABULUCULUK İSTENDİ

Tahran'ın Daimi Temsilciliği, "Mesele sona ermiş gibi görünebilir. Ancak İsrail rejimi bir hata yaparsa İran'ın tepkisi çok daha sert olacaktır. Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasında ABD'nin uzak durması gereken bir çatışma" ifadelerini kullandı. İsrail ordusu, İran'ın 200'den fazla dron, balistik füze ve seyir füzesi kullandığını belirtti. İran'ın saldırısının ardından İsrail'in tepkisi merak ediliyor. İsrail ve Arap medyasında yer alan haberlere göre, savaş kabinesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı'na karşılık vermeleri için yetki verdi. Ayrıca, CIA Başkanı William Burns, MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan, İran ile İsrail arasındaki gerilim konusunda arabuluculuk yapmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden ve Trump canlı yayında koz paylaşacak! Tarihi kapışma!
AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor
Kilo sorunu ertesi gün haplarını etkisiz hale getirebilir mi? Uzmanlar uyardı!
Zelenskiy, İspanya ve Portekiz ziyaretlerini iptal etti