Şehitlerin Kanı Yerde Kalmadı! MİT, Suriye'deki Alt Yapısına Yönelik Başarılı Operasyon Düzenledi

MİT, PKK'nın Suriye'deki Köklerine Kararlı Bir Darbe Vurdu: Operasyonla 50'ye Yakın Hedef Tam İsabetle İmha Edildi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) acil bir müdahalede bulundu. PKK'nın Irak/Hakurk ve Metina bölgelerinde Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırısının ardından, MİT Suriye'deki PKK hedeflerini ortadan kaldırdı.

MİT, başta PKK'nın hareket yeteneği olmak üzere alt yapısal unsurlarını hedef alarak operasyon düzenledi. PKK'nın giyiminden silahına, patlayıcısından günlük yaşam malzemelerine kadar kullandığı tüm ürünleri Suriye'deki tesislerinde ürettiği belirlendi. MİT, saha ajanlarını devreye soktu.

MİT saha ajanları, PKK'nın askeri, ekonomik ve lojistik tesislerinin Kamışlı, Amude ve Ayn Al Arab bölgelerinde sivil görünüm altında faaliyet gösterdiğini tespit etti. Tesislere ait konum bilgileri merkeze iletilerek örgüte karşı strateji belirlendi, hazırlıklar tamamlandı ve operasyon başlatıldı. Hedeflenen tüm alt yapı tesisleri nokta atışıyla imha edilerek yaklaşık 50 hedef vuruldu.

MİT operasyonu sivil koruma ilkesine uygun şekilde gerçekleştirdi

Operasyonun odak noktasında sivil hassasiyeti bulunuyordu. Halkın zarar görmemesine en üst düzeyde dikkat edildi.

Güvenlik kaynakları, MİT'in operasyonları sırasında sivil şahısların ve yerleşim binalarının zarar görmemesi konusuna önem verildiğini vurguladı. Sorumlu düzeydeki örgüt unsurlarının da bulunduğu stratejik yerleşke, karargah ve tesisler başarılı bir şekilde imha edildi. MİT'in operasyonlarının, sınır güvenliğine yönelik tehditleri ortadan kaldırma, örgütün Türkiye'ye yönelik eylemsel kapasitesini ve operasyonel hedeflerini etkisiz hale getirme konusunda önemli katkılar sağladığı belirtildi.

MİT, 12 şehidin anısını yaşatmak ve Türkiye'nin güvenliğini sağlamak amacıyla Suriye ve Irak sahalarında operasyonlarına etkin bir şekilde devam edeceği bilgisini verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı
Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Suriyeli Yusuf, Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü ve
Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi