Mithat Sancar: Seçime Yeşil Sol Parti’yle gireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerinin kapatılma ihtimali yüzde bir bile olsa işi riske atmayacaklarını belirterek, “Yeşil Sol Parti’yle seçime gireceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) içinde bulunmuş olduğu Emek ve özgürlük ittifakı, cumhurbaşkanı talibi çıkarmayacağını açıklamıştı.

İttifakın bugün paylaşmış olduğu deklarasyonda “Tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” denmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerinin kapatılma ihtimali yüzde bir bile olsa işi riske atmayacaklarını belirterek, “Yeşil Sol Parti’yle seçime gireceğiz” dedi.

Halk TV’de ‘Lider Masası’ programına katılan Sancar, tutumlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Sancar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Depremin ağır bedeli aday çıkarma kararımızı gözden geçirtti.

Bu deprem doğal afet değil yalnız, siyasal bir felakettir. Bu felakette kayıplarımız oldukça büyüktü. Seçime azca bir süre yaşadığımız bu ağır yıkım daha değişik bir yol izlememiz gerektiği mevzusunda yeterince acı bir ileti oldu.

Biz 2021'de bilhassa öteki karşıcılık partileriyle görüşmelere açık olduğumuzu söylemiştik. Biz 6'lı masa tarafınca cumhurbaşkanı talibi belirlenirse kendisine destek vereceğimizi söylemiştik fakat bu mevzuda karşılık alamadık."

Bundan sonrasında parlamentoda iyi mi bir yol izleyeceğimiz sık sık soruluyor. Kapatma davası var. Bu iktidarın akil bir stratejisidir. Dava açıldığı zamanda bu değerlendirmeyi yaptık. Bu dava seçim dönemine sarkıtılır.

Binde bir olasılık bile olsa kapatma riskinin olduğu bir sürece biz kendimiz girmeyiz. Bunu parti meselesi olarak düşünmeyin. Tarihin en eleştiri seçimine giriyor. Seçim süreci oldukça önemli. Bu iktidar değiştiğinde demokratik dönüşüm yakalanabilmesi için biz ittifaklarımızla en büyük güvence olduğumuza inanıyoruz. Böyle bir güçten yoksun bırakma hakkımız, şansımız yok.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar