MİT'in yakaladığı El Kaide üyesi itiraf etti, bir terörist daha yakalandı!

Suriye'deki TSK üslerine yönelik terör saldırıları düzenleyen El Kaide üyesi Ahmet Baykara, MİT'in 15 Ekim'de Afrika'da gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı. Adana'ya getirilen Baykara, sorgusunda birlikte eylemler gerçekleştirdiği Y.A.'nın da Adana'da bulunduğunu belirtti.

Suriye'deki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üslerine ve konvoylarına yönelik terör saldırıları düzenleyen El Kaide üyesi Ahmet Baykara, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından 15 Ekim'de Afrika'da gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandı ve Adana'ya getirildi. 

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından sorgulanan Baykara, Suriye'de birlikte eylemler gerçekleştirdiği Y.A.'nın da Adana'da bulunduğunu belirtti. Bu bilgi üzerine, ekipler Y.A.'nın saklandığı adrese operasyon düzenleyerek onu gözaltına aldı. Operasyon sırasında ikametteki dijital materyaller de incelemek üzere emniyete götürüldü. Y.A.'nın da Baykara ile birlikte eylemler gerçekleştirdiğini itiraf ettiği ifade edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Baykara ve Y.A., zırhlı araçlarla adliyeye sevk edildi.

MİT, Baykara'nın Suriye'nin İdlib bölgesindeki TSK üsleri ve konvoylarına düzenlenen eylemlerde aktif olarak yer aldığını tespit etmişti. Terörist Baykara, MİT'in takibinden kaçmak amacıyla Afrika'ya kaçtığı belirlenmiş ve 15 Ekim'de bir Afrika ülkesinde yakalanmıştı. İfadesinde, sınır ötesinde TSK'ya yönelik gerçekleştirdiği eylemleri kabul eden Baykara'nın, Türkiye'deki hassas noktalara planladığı eylemler ve birlikte hareket ettiği kişiler hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.