MİT'ten sınır ötesine operasyon: Türkiye'de eylem hazırlığı yapan terörist yakalandı

MİT, El Kaide üyesi Ahmet Baykara'nın Suriye'deki Türk Silahlı Kuvvetleri üslerine yönelik eylemler planladığını belirledi. 2014-2019 yılları arasında Suriye'de aktif olan Baykara, Türkiye'deki duyarlı noktalara yönelik de saldırı planları yapıyordu.

MİT, El Kaide üyesi Ahmet Baykara'nın Suriye'nin İdlib bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri üslerine ve bir TSK konvoyuna yönelik eylemler içerisinde yer aldığını tespit etti. Baykara'nın TSK'ya karşı birçok eylem planladığı da ortaya çıktı.

Baykara, Türkiye ve Suriye'de El Kaide adına çeşitli faaliyetlerde bulundu. 2014-2019 yılları arasında Suriye'deki El Kaide ve diğer grupların bünyesinde yer aldı. Bu süreçte, yerel polis karakollarına yönelik 5 saldırı ve Suriye'nin Taka şehrinde 3 bombalı saldırı gerçekleştirdi. Ayrıca Türkiye'deki duyarlı noktalara yönelik eylem planları yaptı.

Takip edildiğini fark edince Afrika'ya kaçan terörist Ahmet Baykara, El Kaide'ye bağlı olarak Suriye ve Irak'ta da etkinlik gösterdi. Türkiye'nin kendisini izlediğini anlamasının ardından bir Afrika ülkesinde yakalandı. 

Baykara, MİT'in yaptığı istihbarat ve risk analizleri sonucunda ele geçirildi. Yakalandıktan sonra, sınır ötesinde TSK'ya yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf etti. Ayrıca, Türkiye'deki duyarlı noktalara planladığı eylemler ile birlikte hareket ettiği şahısların kimlikleri hakkında bilgi verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.