MOBESE'de geriye onlar kaldı

Kısa adı MOBESE olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu son 10 yılı aşkın bir süredir hayatımızda. Sisteme adını veren isimlerin baş harfleri ''MOBESE’yi oluşturdu. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin aktardığı habere göre...

Kısa adı MOBESE olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu son 10 yılı aşkın bir süredir hayatımızda. Sisteme adını veren isimlerin baş harfleri ''MOBESE’yi oluşturdu. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin aktardığı habere göre Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmalarında gelinen aşama MOBESE ile ilgili de ilginç bir tablo ortaya koydu.

MOBESE sisteminin çekirdek ekibinden yer alan isimlerden Basri Aktepe, ''şifre’yi yıllar önce açıklamıştı. Anılan şifre şöyle açıklanmıştı: 

MOBESE’nin M’si; Mustafa Hararcı, O’su; Osman Nihat Şen’i, B’si; Basri Aktepe’yi, E’si; Erim Çoban’ı, S’si; Süleyman Demirci’yi, E’si ise Erdoğan Toprakman’ı ifade ediyordu.

Anılan isimlerden Mustafa Hararcı özel sektörde faaliyet gösteriyor. Ankara’da kurulu bir şirketi bulunuyor. Şirket, bilişim sistemleri sektöründe faaliyet gösteriyor. Polis memuru olan Erim Çoban herhangi bir soruşturmaya konu olmadı. Kapatılan TİB’in eski başkanvekili Osman Nihat Şen geçen yıl tutuklandı.

MOBESE’nin çekirdek ekibindeki isimlerden Basri Aktepe kısa süre önce tutuklandı. Süleyman Demirci, 17-25 Aralık sonrası görevden uzaklaştırıldı. Erdoğan Toprakman’ın oğlunun ise Genelkurmay’a sızan ''emniyetçilerden’ biri olduğu gündeme gelmişti.

ADİL SERDAR SAÇAN DA AÇIKLAMIŞTI

Eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan MOBESE'yi Halk TV'de Cüneyt Akman'ın sunduğu programda açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım