Mobilya Sektöründe Şok Gelişme: Ünlü Marka İflas Etti, Mahkeme Süreci Başladı

Gaziantep’in tanınmış mobilya ve dekorasyon markalarından biri olan As Mobilya, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. Şirket, iflas sürecine karşı kendini koruma amacıyla bu kararı alırken, ilgili ticaret mahkemesi tarafından da onaylandı.

Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren As Mobilya ve Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, şirkete 3 ay süreyle geçici mühlet verme kararı aldı. Bu süre zarfında, şirketin borçları ve alacaklılarla olan ilişkileri, mahkeme tarafından atanacak komiserin denetiminde olacak.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda şu ifadeler yer aldı:

"Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı As Mobilya ve Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında, 17 Ekim 2024 tarihinden itibaren 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmiştir. Şirketin konkordato talebi, 15 Ekim 2024 tarihinde açılan dava ile başlatılmış ve dava, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2024/846 esas numarasıyla kaydedilmiştir. Duruşma, 26 Aralık 2024 tarihinde saat 14:00’te gerçekleştirilecektir."

Ayrıca, alacaklıların 7 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olduğu ve şirketin ödemelerinin konkordato komiserlerinin onayına bağlı olacağı bildirildi. Mahkemenin vereceği nihai karar, firmanın geleceğini belirleyecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.