Moğolistan'da kamyon patladı: 6 kişi hayatını kaybetti

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da doğal gaz taşıyan kamyonun patlaması: 6 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Ayrıca, yangında birçok aracın da zarar gördüğü ve yandığı belirtildi.

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da doğal gaz taşıyan kamyonun patlaması: 6 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da, 60 ton sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyan bir kamyonun patlaması sonucu yaşanan trajedide, altı kişi hayatını kaybetti. Bu kişiler arasında üç itfaiyeci de bulunuyor. Moğolistan Acil Durum Yönetim Ofisi, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, yangında 11 kişinin yaralandığını ve olaya 600'den fazla itfaiyecinin müdahale ettiğini bildirdi.

YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI ZORLUĞU

Acil Durum Yönetimi, Facebook'taki paylaşımında, yangının güçlükle söndürüldüğünü belirtti. Olay yerindeki müdahalenin zorluğu vurgulanırken, 63'üncü İtfaiye ve Kurtarma Birimi'nde görev yapan üç itfaiyecinin kaza sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı.

KAZANIN NEDENLERİ VE PATLAMANIN ŞİDDETİ

Moğolistan Başbakan Yardımcısı S. Amarsaikhan, yaptığı açıklamada, kamyonun küçük bir otomobile çarparak patlamaya neden olduğunu belirtti. İlk patlamanın ardından meydana gelen ikinci patlamanın ise kamyonun bir kısmını parçalayarak olay yerindeki itfaiyecilere zarar verdiği ifade edildi.

YANGININ HIZLA YAYILMASI

Yerel çevrimiçi haber kaynaklarına göre, yangın kısa sürede sıçrayarak yakındaki bir konut binası da dahil olmak üzere birçok binayı etkiledi. Ayrıca, yangında birçok aracın da zarar gördüğü ve yandığı belirtildi. Bu trajik olay, Ulan Batur'da yaşanan doğal gaz patlaması ve yangınıyla ilgili detayları içermekte olup, acil durum müdahalesi ve olayın nedenleri ön planda tutulmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'