Moody's İsrail bankalarının kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçen hafta İsrail'in ülke kredi notunu düşürmesinin ardından bugün de İsrailli bankalar için not değerlendirmesi yaptı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçen hafta İsrail'in ülke kredi notunu düşürmesinin ardından bugün de İsrailli bankalar için not değerlendirmesi yaptı. Moody's, Bank Leumi Le-Israel, Bank Hapoalim, Mizrahi Tefahot Bank, Israel Discount Bank ve First International Bank of Israel olmak üzere beş İsrail bankasının kredi notunu düşürdü.

DEVAM EDEN ÇATIŞMALARIN ETKİSİYLE NOTLAR DÜŞÜRÜLDÜ

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İsrailli beş bankanın uzun ve kısa vadeli mevduat kredi notunun düşürüldüğü belirtildi. Ayrıca, bankaların not görünümlerinin de negatif olduğu ifade edildi. Açıklamada, not indiriminin, Moody's'in 24 Ekim 2023'te başlattığı incelemenin bir sonucu olduğu ve devam eden çatışmaların bankaların şu anda varsayılandan daha ciddi şekilde etkilenmesine yol açabileceği vurgulandı.

SOSYAL RİSKLER ARTIYOR

Açıklamada, askeri çatışmalar ve zayıflayan güvenlik ortamı sebebiyle bankaların sosyal risklerinin arttığı belirtilerek, bu durumun da negatif görünümün etkeni olduğu ifade edildi. Moody's, 9 Şubat'ta İsrail'in kredi notunu "A1"den "A2"ye düşürmüş ve kredi notu görünümünü negatife çevirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ekonomist açıkladı: TCMB faiz artırırsa dolar 25 TL’ye gerileyebilir!
ABD işsizlik maaşı verilerini açıkladı
İşte ikinci elde kapış kapış giden markalar!
Emekliler için yeni bir sıkıntı daha başladı: O yasak tüm illerde uygulanacak!
Yüzde 100 zamlanan bir damacana su 100 liraya ulaştı!