Morgan Stanley TL hakkında açıklamalarda bulundu

TCMB'nin enflasyonu düşürmeye odaklanmaya devam etmesinin TL'yi desteklediğini, TL'nin 2024 sonu için tahmin edilen seviyelerden daha gücü fazla olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Morgan Stanley, USD/TRY kurunun 2025 sonunda ise 43 seviyesinde olmasını öngörüyor.

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyonu düşürmeye yönelik kesin politikalarının Türk Lirası'nı desteklediğini açıkladı.

RAPORDA NELER SÖYLENDİ?

Yatırım bankası, TL'nin 2024 sonu için tahmin edilen seviyelerden daha gücü fazla olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Morgan Stanley raporunda TCMB’nin sıkı para politikasının döviz kurları üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Morgan Stanley'nin raporunda, "TL'nin yıl sonunda öngördüğümüz USD/TRY kuru olan 36'ya kıyasla daha kuvvetli bir performans sergileme riski var. 2025 sonu itibarıyla USD/TRY kurunu 43 seviyesinde görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Raporda, "2025'in ilk yarısında TCMB’nin daha yavaş bir faiz indirim patikasına gireceğini tahmin ediyoruz. Bu, para biriminin tahvillerden daha cazip olmasını sağlayacak bir faktör" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.