Moskova saldırganı Türkiye'den gelmiş olduğunu açıkladı!

Moskova'da konser sırasında gerçekleşen saldırıda ele geçirilen bir saldırgan, yapılan ilk sorgusunda 10 Mart tarihinde Türkiye'den geldiğini ve yarım milyon rubleye anlaştığını açıkladı. Bu ifade, saldırının planlandığı ve organize edildiği yolunda ciddi kanıtlar sunmaktadır.

Moskova'da konser sırasında gerçekleştirilen saldırıda yakalanan saldırganlardan biri ifade verdi.

Saldırgan, saldırıdan önce anlaştığı parçanın yarısını aldığını itiraf etti ve ilk sorgusu videoya kaydedildi. Yakalanan kişi, ele geçirildikten sonra yapılan sorguda 4 Mart'ta Türkiye'den Rusya'ya geldiğini belirtti.

Saldırgan, Telegram üzerinden kendileriyle iletişime geçildiğini ve anonim kişilerin silah sağladığını ifade etti. Ayrıca, terör saldırısı için kendilerine yarım milyon Rus Rublesi ödül sözü verildiğini aktardı.

Dün gece Moskova'daki konser salonuna düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 115'e çıktı. Rus güvenlik güçleri, saldırının kamuflaj giymiş 5 saldırgan tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Ayrıca, saldırı sonrası Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü, Moskova çevresinde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 kişinin yakalandığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bildirdi.

Kremlin, bugün yaptığı açıklamada, 115 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili olarak 4 şüpheli silahlı kişinin de bulunduğu 11 kişiyi tutukladığını duyurdu.

FSB güvenlik servisi şefi Alexander Bortnikov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gözaltına alınanların "dört terörist" olduğunu ve servisin suç ortaklarını tespit etmek için çalıştığını bildirdi.

Saldırı sonrası konser salonunda, Rusya Soruşturma Komitesi tarafından uzmanlar, kriminologlar ve araştırmacıların katılımıyla detaylı bir inceleme başlatıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı