Moskova'da Eğitim Uçuşunda Uçak Kazası: İki Pilot Hayatını Kaybetti

Moskova bölgesinde bir uçak kazası meydana geldi. Çift motorlu Aleks-251 tipi amfibiyen uçak, eğitim uçuşu sırasında Ruza yakınındaki Vatulino Havaalanı civarında düştü. İki pilot hayatını kaybetti, ancak yerde can kaybı ya da hasar yaşanmadı.

Moskova bölgesinde meydana gelen trajik bir uçak kazasında, çift motorlu Aleks-251 tipi amfibiyen uçak eğitim uçuşu sırasında düştü. Olay, Ruza şehri yakınındaki Vatulino Havaalanı civarında gerçekleşti ve kazada iki pilot hayatını kaybetti. Yangın çıkmadığı ve yerde herhangi bir hasar yaşanmadığı bildirildi.

Rusya'nın Moskova bölgesinde meydana gelen uçak kazasında iki pilot hayatını kaybetti. Rus haber ajansı Tass’ın bildirdiğine göre, çift motorlu Aleks-251 tipi amfibiyen uçak, eğitim uçuşu sırasında Moskova’nın Ruza şehri yakınlarındaki Vatulino Havaalanı civarında düştü.

Kaza sonucunda yangın çıkmadığı ve yerde herhangi bir hasar ya da can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Hayatını kaybedenlerin iki pilot olduğu açıklandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Moskova'nın bölgesel ulaşım savcılığı, kazanın nedenlerini araştırmak üzere bir soruşturma başlattı. Moskova’nın hava ve su taşımacılığı üzerindeki yasal denetimden sorumlu başsavcı yardımcısı Alexander Repetenko, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kazayla ilgili olarak, Rus Ceza Kanunu’nun 263. maddesinin 3. fıkrası uyarınca, hava taşımacılığı ve operasyon güvenliği kurallarına aykırı davranış nedeniyle bir suç dosyası açıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.