Moskova'daki IŞİD saldırısında ölü sayısı artıyor: 11 kişi tutuklandı

Rusya'nın başkenti Moskova'da dün gece meydana gelen konser salonu saldırısında ölenlerin sayısı 93'e yükseldi. Rus güvenlik birimleri, kamuflaj giymiş 5 saldırganın saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtirken, saldırıyı IŞİD üstlendi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da dün gece meydana gelen konser salonu saldırısında ölenlerin sayısı 93'e yükseldi. Rus güvenlik birimleri, kamuflaj giymiş 5 saldırganın saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtirken, saldırıyı IŞİD üstlendi. Ayrıca, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü, saldırının ardından Moskova çevresinde 11 kişinin yakalandığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bildirdi.

Kremlin, bugün yaptığı açıklamada, 93 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili olarak 11 kişiyi tutukladığını duyurdu. Bu tutuklamalar arasında 4 şüpheli silahlı kişi de bulunuyor.

FSB güvenlik servisi şefi Alexander Bortnikov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gözaltına alınanların "dört terörist" olduğunu ve servisin suç ortaklarını tespit etmek için çalıştığını bildirdi.

Saldırının ardından, konser salonunda Rusya Soruşturma Komitesi uzmanları, kriminologlar ve araştırmacıların katılımıyla detaylı bir inceleme başlatıldı.

Rusya Soruşturma Komitesi, yaşamını kaybeden 93 kişinin bazılarının kurşun yaralarından, bazılarının ise komplekste çıkan büyük yangında hayatını kaybettiğini açıkladı.

INTERFAX: UKRAYNA SINIRINDA YAKALANDILAR

Interfax'e göre, FSB güvenlik servisi, dört şüpheli silahlı kişinin Ukrayna sınırına doğru ilerlerken yakalandığını ve bunların Ukrayna'da bağlantıları olduğunu belirtti. Gözaltına alınanların Moskova'ya nakledildiği açıklandı. Bununla birlikte, Rusya henüz saldırganların Ukrayna bağlantısına dair kanıt sunmadı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mihaylo Podolyak, Cuma günü yaptığı açıklamada, IŞİD'in üstlendiği saldırıyla Kiev'in hiçbir ilgisinin olmadığını ifade etti.

"ABD'DE İSTİHBARAT VARDI" İDDİASI

ABD'li bir yetkili, Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD'nin İslam Devleti'nin saldırıyı üstlendiğini doğrulayan istihbarata sahip olduğunu belirtti. Bu yetkili, Washington'un geçtiğimiz haftalarda Moskova'yı bir saldırı olasılığı konusunda uyarmış olduğunu ifade etti. Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, "Rusları uygun bir şekilde uyardık" dedi ve ek ayrıntı vermedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ukrayna, Harkov'da Rusya'yı Sivil Ölümleri ve Gözaltılarla Suçluyor
Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor