Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti

Mossad Başkanı Hamas ile rehine takası önerdi, ancak İsrail Başbakanı anlaşmayı reddetti. İsrail'den 40 rehinenin serbest bırakılması ve Gazze'nin kuzeyindeki sakinlerin evlerine dönmesi önerildi. Müzakereler devam ediyor.

İsrail'in Kanal 12 televizyonuna göre, Mossad Başkanı David Barnea, Hamas'la rehine takası anlaşması yapılması önerisinde bulundu, ancak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bu öneriyi reddettiği bildirildi. Öneri, 40 İsrailli rehinenin serbest bırakılmasını ve Gazze'nin kuzeyindeki sakinlerin evlerine dönmesini içeriyordu. Netanyahu, anlaşmayı zayıf buldu ve Hamas'a karşı sert bir politika izlenmesi gerektiğini savundu. Hamas ile İsrail arasındaki müzakereler devam ediyor.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun raporuna göre, Mossad Başkanı David Barnea'nın Hamas ile rehine takası anlaşması olasılığını önerdiği ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bunu reddettiği belirtiliyor. Barnea'nın önerdiği anlaşmanın detayları arasında, 40 İsrailli rehinenin serbest bırakılması ve Gazze'nin kuzeyindeki sakinlerin evlerine dönmesi yer alıyordu. Ancak Netanyahu'nun, anlaşmayı İsrail açısından "zayıf" bulduğu ve Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah'ın işgali için hazırlık yapılması talimatını verdiği ifade edildi. İsrail savaş kabinesi üyeleri Benny Gantz ve Gadi Eisenkot'un Barnea'nın pozisyonunu desteklediği ancak Netanyahu'nun karşı çıkmasını engelleyemediği belirtiliyor. Hamas ile İsrail arasındaki müzakereler, Mossad Başkanı liderliğindeki İsrail heyetinin Doha'ya gitmesiyle başlamıştı. Heyette, rehine dosyasının sorumlusu Nitzan Alon'un da bulunduğu bildirildi. Müzakerelerin yaklaşık iki hafta sürebileceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor