Motorine zam geliyor!

Yurt dışı piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kuru artışı nedeniyle motorin fiyatlarına yarın gece itibarıyla 1 lira 05 kuruş zam yapılması bekleniyor. Zam sonrası İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde akaryakıt fiyatları yeniden yükselecek.

Edinilen bilgilere göre, yurtdışı piyasalarındaki dalgalanmalar ve dolar kurundaki artış nedeniyle motorin fiyatlarında yeni bir zam daha kapıda. Yarın gece yarısından itibaren motorin litre fiyatına 1 lira 05 kuruşluk bir artış gelmesi öngörülüyor. Bu zamla birlikte birçok şehirde motorin fiyatları yeniden yükselecek.

Zam sonrası illere göre akaryakıt fiyatları ise şu şekilde olacak:

İstanbul'da Avrupa Yakası'nda V/Max Kurşunsuz 95 benzinin fiyatı 43.24 TL/LT, V/Max Diesel ve V/Pro Diesel fiyatı 44.21 TL/LT, PO/gaz Otogaz fiyatı ise 23.73 TL/LT olarak belirlendi. Anadolu Yakası'nda ise V/Max Diesel ve V/Pro Diesel 44.14 TL/LT, PO/gaz Otogaz 23.19 TL/LT olacak.

Ankara’da motorin fiyatı 44.62 TL/LT'ye, İzmir’de ise 45.14 TL/LT'ye çıkacak. Diğer şehirlerde de benzer şekilde artışlar yaşanacak ve motorin fiyatları Adana'da 45.36 TL/LT, Diyarbakır'da 45.63 TL/LT, Van'da ise 45.75 TL/LT'ye ulaşacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.