Mourinho'dan flaş karar: Fenerbahçe Manchester United maçında ilk 11'ler belirlendi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında İngiliz ekibi Manchester United'ı konuk edecek. Maç, saat 22.00'de Ülker Stadı'nda gerçekleşecek ve karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında İngiliz ekibi Manchester United'ı konuk edecek. Maç, saat 22.00'de Ülker Stadı'nda gerçekleşecek ve karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcıları Nicolas Danos ve Benjamin Pages olurken, Jeremy Stinat ise dördüncü hakem olarak görev alacak. Mücadele, TRT 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'ne Union Saint-Gilloise karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle başlamış, ikinci maçında ise Twente ile 1-1 berabere kalarak 4 puanla 13. sırada yer alıyor. Manchester United ise sahasında Twente ile 1-1, deplasmanda Porto ile de 3-3 berabere kalarak 2 puanla 21. sırada bulunuyor.

İki takımın ilk 11’leri de belli oldu:  
Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Mert Müldür, Amrabat, Fred, Szymanski, Saint Maximin, Tadic, En Nesyri.  
Manchester United: Onana, Mazraoui, De Ligt, Lindelöf, Martinez, Dalot, Ugarte, Eriksen, Rashford, Garnacho, Zirkzee.

Fenerbahçe ve Manchester United, toplamda 6 kez karşı karşıya geldi; bunlardan 4'ü UEFA Şampiyonlar Ligi, 2'si ise UEFA Avrupa Ligi maçlarıydı. 1996-1997 sezonundaki grup maçlarında Manchester United, İstanbul'dan 2-0'lık galibiyetle dönerken, Fenerbahçe, Old Trafford'da Elvir Boliç'in golüyle 1-0 galip gelmişti. 2004-2005 sezonunda ise her iki takım kendi sahasında galibiyet elde etti: Manchester United 6-2, Fenerbahçe ise 3-0 kazandı. 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşan ekiplerden Manchester United, İngiltere'deki maçı 4-1 kazanırken, İstanbul’daki karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı.

Fenerbahçe'de, Jayden Oosterwolde ve Cengiz Ünder sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Levent Mercan'ın yanı sıra UEFA’ya bildirilen listede yer almayan Oğuz Aydın, Filip Kostic ve Bartuğ Elmaz da maçta oynayamayacak. Union Saint-Gilloise karşısında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Twente deplasmanında oynayamayan Bright Osayi-Samuel, cezasını tamamladı ve Mourinho’nun şans vermesi durumunda bu maçta yer alabilir.

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho ve orta saha oyuncusu Fred, eski takımları Manchester United'a karşı mücadele edecek. Mourinho, 2016-2018 yılları arasında Manchester United'ı çalıştırarak, İngiliz ekibiyle 3 kupa kazanmayı başarmıştı. Fred ise 2018-2023 yılları arasında Manchester United forması giymiş ve eski takımıyla birlikte bir kez İngiltere Lig Kupası zaferi elde etmişti.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 277. kez sahne alacak. Sarı-lacivertli ekip, şimdiye kadar oynadığı 276 maçta 110 galibiyet, 109 mağlubiyet ve 57 beraberlik yaşadı. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında rakip fileleri 377 kez havalandırırken, kalesinde 393 gol gördü. 

UEFA Avrupa Ligi'nde ise Fenerbahçe, 139. kez mücadele edecek. 2009-2010 sezonuna kadar UEFA Kupası adıyla bilinen bu organizasyonda Fenerbahçe, 138 karşılaşmada 61 galibiyet elde etti, 43 kez kaybetti ve 34 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda toplam 194 gol atarken, kalesinde 173 gol gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.