Mozambik'te Tekne Alabora: 94 Kişi Hayatını Kaybetti, 26 Kişi Kayıp

Mozambik'te trajik kaza: Tekne alabora, 94 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi kayboldu. İzinsiz taşımacılık yapılan tekne aşırı doluydu. Denizcilik yetkilileri olayı araştırıyor.

Mozambik'te meydana gelen trajik olayda bir teknenin alabora olması sonucunda 94 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi ise kayboldu. İzinsiz taşımacılık yapan teknenin aşırı dolu olması, bu faciada etkili oldu. Yetkililer, olayın detaylarını araştırıyor ve sorumluların belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Mozambik'te, bir teknenin alabora olması sonucunda 94 kişi hayatını kaybetti ve 26 kişi kayboldu. Afrika'nın güneydoğusundaki bu ülkede meydana gelen trajik olayı Mozambik Deniz Taşımacılığı Enstitüsü (INSTRASMAR) açıkladı. Lourenco Machado, INSTRASMAR yöneticisi, teknenin aslen bir balıkçı teknesi olduğunu ve izinsiz bir şekilde taşımacılık amacıyla kullanıldığını belirtti. Machado ayrıca teknenin kapasitesinin üzerinde yolcu taşıdığını da ifade etti.

Machado, "Dün yaşanan olayda, Lunga bölgesinden Mozambik Adası'na doğru seyreden 130 kişilik teknenin alabora olduğu ihbarını aldık. Şu ana kadar 94 kişinin cansız bedenine ulaştık, ancak 26 kişinin kayıp olduğu bilgisine sahibiz" dedi. Teknenin bir şiddetli dalganın etkisiyle alabora olduğunu belirtti.

Nampula Eyaleti Devlet Bakanı Jaime Netoise ise, teknede bulunanların kolera salgınından kaçtığını ve teknenin aşırı dolu olduğunu vurguladı. Netoise, "Teknenin yolcu kapasitesinin üzerinde olduğu açıktır ve bu durum trajik bir sonuca yol açtı" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak