MSB, teğmenlerin kılıçlı yemin törenine ilişkin incelemenin sürdüğünü duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrası kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili olarak başlatılan incelemenin büyük bir özenle sürdüğünü açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nda gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısında, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olayla ilgili olarak teğmenlerin kılıçlı yemin törenine yönelik incelemelerin sürdüğü belirtildi. Bakanlık yetkilileri, bu incelemeler sonucunda sorumlu veya ihmali bulunan personel hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını, incelemelerin disiplin mevzuatı çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca, ordunun üstün disiplin anlayışıyla ülkenin savunma ve güvenliğini sağlamak için kesintisiz çalıştığı ve elde edilen başarıların her geçen gün daha da ileriye taşındığı vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Anayasa ve kanunlara bağlı olarak görev yaptığını ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda, milli ve manevi değerler çerçevesinde çalışmalarına devam ettiğinin altı çizildi. Ordunun yıpratılmaması gerektiğine dikkat çekildi ve dezenformasyon çabalarına karşı daha dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Ayrıca, ABD ile GKRY arasında yapılan "Savunma İş Birliğine İlişkin Yol Haritası" anlaşmasına da değinildi. Milli Savunma Bakanlığı, bu anlaşmayı şiddetle kınadıklarını belirtti ve Kıbrıs Türk tarafının güvenliğini zedeleyen bu adımların, ABD'nin tarafsız tutumuna zarar verdiğini ifade etti. ABD'nin Ada'da adil ve kalıcı bir barıştan bahsederken tarafsızlığını göstermesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda, terörle mücadelede elde edilen sonuçlar da paylaşıldı. Son bir hafta içinde 95 terörist etkisiz hale getirilmiş olup, yıl başından bu yana ise toplamda 1963 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi.

Bakanlık kaynakları ayrıca Somali’ye gidecek olan araştırma gemisine Deniz Kuvvetleri’ne ait savaş gemilerinin refakat edeceğini de belirtti. Somali ile daha önce enerji konusunu kapsayan bir dizi anlaşmalar yapıldığı hatırlatılarak, sismik araştırma gemisinin önümüzdeki ay bölgeye gitmesinin beklendiği ve Deniz Kuvvetleri’nin gemilerine bu çalışmalara refakat görevi verileceği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.