MSB, Tuzla Piyade Okulu'ndaki "Atatürk fotoğrafı takmayan tarikatçi Teğmenler" hakkında açıklam

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan Atatürk fotoğrafı takma olayıyla ilgili açıklama yaptı. 7 asker hakkında "Geçici Görevden Uzaklaştırma Kararı" alındığı belirtilirken, disiplin ihlali ve askerî hiyerarşiye zarar verecek durumların tolerans görmeyeceği vurgulandı.

Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı takmak istemeyen teğmenlerle diğer teğmenler arasında yaşanan gerilimin ardından Milli Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, olaya sebebiyet veren personel hakkında "Geçici Görevden Uzaklaştırma Kararı" alındığını duyurdu.

DİSİPLİN İHLALİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakanlık açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin temel değerlerine uygun davranmamanın disiplinsizlik olarak kabul edileceğine vurgu yapılarak, olaya disiplin ihlali ve askerî hiyerarşiyi bozabilecek durum olarak bakıldığı belirtildi. Disiplin ihlali sebebiyle başlatılan idari soruşturmanın yanı sıra, adli soruşturmanın da devam ettiği ifade edildi.

ATATÜRK'E SAYGI: MİLLÎ ANMA VE KUTLAMA GÜNLERİ ÖNEMLİ

Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu'na dayanarak, söz konusu olaya karışan personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alındığını açıkladı. Millî anma ve kutlama günlerinde davranışın önemine vurgu yaparak, mevzuata uygun davranmamanın disiplinsizlik olduğunu ifade etti.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU SÜRECİ VE ADLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Açıklamada, olayla ilgili olarak hâlâ nihai bir disiplin işlemi tesis edilmediği ve Yüksek Disiplin Kurulu süreci ile adli soruşturmanın tamamlanana kadar beklenmesi gerektiği belirtildi. Bakanlık, kamuoyuna yanıltıcı bilgilerin yansıtılmaya çalışıldığını, bu durumun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne zarar verebilecek bir amaca hizmet ettiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Naci Görür'den deprem uyarısı geldi: Afet boyunda zarar verebilir!
Mudanya'da taksiciye bıçaklı saldırı: 20 bıçak darbesi!
Özel Güvenlik 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı tarihi: ÖGS ne zaman?
Reddedilen vize ücretinizi geri almanızın yöntemi
B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi