MSB'den Açıklama: İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı'nın Yeni Görevi Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024 yılı için genel atamalar listesini açıkladı. Türkiye'nin ilk astronotu olan ve Ocak 2024'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilen Alper Gezeravcı'nın yeni görevi de duyuruldu.

TÜRKIYE'NIN İLK ASTRONOTU ALPER GEZERAVCI'NIN YENI GÖREVI: UZAY KOMUTANLIĞI'NA ATANDI

44 yaşındaki Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı, 19 Ocak 2024 tarihinde Dragon Freedom uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmiş ve bu göreviyle Türkiye'nin ilk astronotu unvanını kazanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan yeni duyuruya göre, Alper Gezeravcı'nın yeni görev yeri belli oldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olarak kurulan Uzay Komutanlığı'nın teşkilat yapısı ve görevleri netleştirilirken, Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı'na atanması kararlaştırıldı.

Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı'na atanması, Türkiye'nin uzay programları ve savunma stratejilerindeki önemli bir adımı temsil ediyor. Uzay Komutanlığı'nın teşkilat yapısı ve görev çerçevesi, ülkemizin uzay araştırmaları ve teknolojilerinde geldiği noktayı ve gelecekteki hedeflerini gözler önüne seriyor. Alper Gezeravcı'nın yeni görevi, uzay alanındaki bilgi ve deneyimlerini ülkemizin uzay stratejileri doğrultusunda kullanma fırsatı sunacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.