MSB'den Eurofighter Typhoon ve F-16 açıklaması: Bizim için esas olan KAAN ve HÜRJET

Milli Savunma Bakanlığı, Eurofighter ve F-16 tedarik süreçlerinde teknik çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, Kilis yakınlarında bir roketin düştüğünü ve sahadaki tehditlerin takip edildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Eurofighter ve F-16 tedarik süreçleri hakkında güncel bilgi verdi. Yapılan açıklamada, teknik çalışmaların sürdüğü ve bu aşamada herhangi bir şartın öne sürülmediği belirtildi.

Basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MSB kaynakları, Kilis yakınlarına düşen roket ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

"Suriye sahasındaki hareketliliğin arttığı bir dönemdeyiz. Dün akşam saatlerinde, iki grup arasında çıkan çatışmada bir roket, Kilis’in 12 km güneydoğusundaki hudut karakolumuza ait alana düşmüştür. Sahadaki güçlerin faaliyetlerini ve operasyon bölgelerimize yönelik tehditleri dikkatle takip ediyoruz ve gerekli tedbirleri alıyoruz."

EUROFİGHTER VE F-16 TEDARİK SÜREÇLERİ


MSB kaynakları, Eurofighter ve F-16 tedarikine dair gelen sorulara yanıt vererek, Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda modern savaş uçaklarının envantere katılması ve çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bakanın vurguladığı gibi, 40 adet F-16 Viper tedarikinin yanı sıra Eurofighter Typhoon tedariki için de çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Ancak, asıl önceliklerinin HÜRJET eğitim uçağı ve 5. nesil milli muharip uçağı KAAN olduğunu vurguladı. F-16 tedarikine ilişkin olarak daha önce sözleşme imzalandığı ve sürecin planlandığı gibi ilerlediği kaydedildi.

Eurofighter Typhoon tedarikine yönelik teknik çalışmalara devam edildiği, bu çalışmaların süreci hızlandırmak amacıyla yapıldığı ve bu aşamada herhangi bir şartın gündeme gelmediği belirtildi.

İSRAİL'İN UNIFIL'E YÖNELİK SALDIRILARI 


MSB kaynakları, İsrail’in Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırıları ile ilgili sorulara yanıt vererek, "İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırılarda UNIFIL yerleşkesinin de hedef alındığını kınıyoruz. UNIFIL karargahında görev yapan 5 personelimizin durumu iyidir ve Beyrut Büyükelçiliğimiz ile Ataşeliğimiz sürekli irtibat halindedir. Bölgedeki barışın sağlanması için uluslararası hukuk çerçevesindeki tüm girişimlere destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.