MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!

İncirlik Üssü'nde yapılan değişiklik duyuruldu: Artık Ana Jet Üs Komutanlığı! F-16 filoları konuşlandırılacak. ABD'nin B-1B eğitimleri de öncesinden planlandı. Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi. Kürecik Radarı tartışmaları gündemde.

Türkiye'nin stratejik öneme sahip üslerinden İncirlik Üssü'nde önemli bir değişiklik duyuruldu. Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık toplantısında açıklanan kararla, üs artık Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü ve F-16 filoları buraya konuşlandırılacak. ABD'ye ait B-1B uçaklarının eğitimleri planlandı. Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Kürecik Radarı tartışmaları da gündemde.

Türkiye'nin stratejik öneme sahip üslerinden biri olan İncirlik Üssü'nde yapılan önemli bir değişiklik duyuruldu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında, İncirlik Üssü'nün artık Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldüğü açıklandı. Bu değişiklikle birlikte, Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda F-16 filosunun üsse konuşlandırılacağı ifade edildi.

Toplantıda ayrıca, İncirlik Üssü'nde bulunan ABD'ye ait B-1B Uçakları'nın eğitimlerinin planlandığı bilgisi de paylaşıldı. Terörle mücadele operasyonlarına da değinilen toplantıda, son iki hafta içerisinde 75 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Öte yandan, toplantıda gündeme gelen bir diğer konu ise Kürecik Radarı tartışmaları oldu. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran'ın İsrail'e dönük misillemesi sırasında radar verilerinin yalnız NATO üyeleriyle paylaşıldığını belirtti.

İncirlik Üssü, Adana'nın İncirlik beldesinde bulunuyor ve Türk, Amerikan ve Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından kullanılıyor. Üssün mülkiyeti Türkiye'ye ait olup, Avrupa'daki altı NATO üssünden biri olarak stratejik öneme sahip. İncirlik Üssü, 1951 yılında inşa edilmiş olup Türk ve Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından ortak kullanıma açılmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İskoçya-İsrail maçına güvenlik gerekçesiyle yandaş alınmayacağı açıklandı!
Banu Parlak'a Saldırı Davasında Şok Gelişme: Şikayetinden Vazgeçti
Antalya'daki Teleferik Kazasında Yeni Gelişme: 19 Kişi İçin Soruşturma Genişletildi
Bakanlık Açıkladı: Evlilik Kredisinde Kritik Gün! Bugün Başlıyor!
Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı